Naujienos

Pasirinkite savo kalbą

logoApie projektą „Atrask save“, prasidėjusį 2015m. spalio 1 d., žino daugumą jaunų Lazdijų rajono savivaldybės gyventojų. Projektą įgyvendina Lietuvos darbo birža,bendradarbiaudama su Jaunimo reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšų.

Vietos JGI koordinatorė Simona nori pakviesti jaunuolius pasirinkti savo tvirtą kelią pradedant nuo savanorystės. Savanoryste užsiima vis daugiau žmonių Lietuvoje. Tapti savanoriu puikią galimybę suteikia ir Lazdijų rajono savivaldybėje įgyvendinamas projektas „Atrask save“, skirtas niekur nedirbančiam ir nesimokančiam jaunimui nuo 15 iki 29 metų.

Projektas – „Atrask save“ padeda ne tik atrasti patinkančią specialybę, bet ir suteikia galimybę pasisemti visų profesinių žinių savanoriaujant. Jaunimo garantijų iniciatyvos projekto viena iš dalių yra savanorystė. Ją gali atlikti bet kuris nedirbantis ir nesimokantis 15–29 metų amžiaus jaunuolis, savo įgyta patirtimi ir ruoštu sužavėti darbdavį, kuris ieško darbuotojų.

Lazdijų rajono savivaldybės įstaigos noriai priimta jaunuolius savanoriauti įstaigose, kurios siekia padėti jaunuoliams apsispręsti kokiu keliu jie toliau nori eiti. Šiuo metu Lazdijų rajono savivaldybėje yra keturios akredituotos įstaigos t.y. Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Lazdijų rajono savivaldybės Serijų lopšelis-darželis „Žibutė“, bei Lazdijų rajono savivaldybės Kapčiamiesčio seniūnijos globos namai „Židinys“. Tačiau nuo liepos mėnesio akredituotų įstaigų skaičius didės. Lazdijų rajono savivaldybės įstaigų vadovai yra vis labiau suinteresuoti plėsti savanorišką veiklą Lazdijų rajone.

Savanoriauti galima ne tik Lazdijų rajono savivaldybėje, bet ir visuose Lietuvos miestuose. Finansuojami projektai atveria karjeros duris ne tik gabiam arba tiesiog turėjusiam galimybę baigti aukštąjį mokslą jaunuoliui, bet ir tam, kuris dėl įvairių rūpesčių negali reikliam darbdaviui pateikti pageidaujamo diplomo. Tačiau darbdaviai prašo ne tik aukštojo mokslo pažymėjimo. Savanoriškoje veikloje žmogus gali tobulėti kaip asmenybė, įgyti naujų žinių, ugdyti asmeninius gebėjimus, pasitikėjimą savimi.

Negana to, savanoriui, kuris neatlygintinai atlieka darbą, projekto „Atrask save“ lėšomis kompensuojamos įvairios su savanoryste susijusios išlaidos:
maistpinigiai – 0,71 Eur/ savanorystės val.;
kelionės išlaidos (iš namų į savanorystės vietą ir atgal) – 0,08 Eur/ km, iki 30 Eur/ mėn.;
jei savanoriaujama ne savo gyvenamojoje teritorijoje, apgyvendinimo išlaidos – apie 150 Eur/mėn.;
kelionės namo išlaidos – 2 kartus per mėnesį, iki 15 Eur/mėn.;
kanceliarinės ir specialiosios priemonės – 30 Eur/mėn.

Savanorystę pasirinkusiam jaunuoliui sėkmingai baigus projektą įteikiamas ir kompetencijų į(si)vertinimo pažymėjimas. Susidomėjai ? Užsuk į Lazdijų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos jaunimo centrą. Arba kreipkit Tel. 863348371 JGI koordinatorė Simona Megelinskienė