Naujienos

Pasirinkite savo kalbą

Logo nespalvoti

 

Lazdijų biblioteka kartu su partneriais Druskininkų biblioteka ir Kauno technologijos universitetu įgyvendina Bibliotekos pažangai‘2 projektą „Intelektinė ir pramoginė biblioteka“. Rugsėjo 11 dieną 32 moksleiviai iš Lazdijų, Veisiejų, Seirijų ir Druskininkų gimnazijų apsilankė Nacionalinio mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ 2015 renginiuose Kaune.

Ši išvyka buvo finansuota iš projekto lėšų. Moksleiviai išgirdo pranešimą „Išmanioji virtualioji realybė“, sužinojo, kad šiuo metu atliekami intensyvūs tyrimai, siekiant sukurti įrenginius, leidžiančius betarpiškai perteikti virtualią realybę. Smalsiausi išbandė „Oculus Rift“, „Sony Morpheus“. Užsidėję virtualios realybės akinius ir kitą įrangą, pasivažinėjo amerikietiškais kalneliais virtualioje realybėje, virtualiuose atrakcionuose pamatė virtualius trimačius objektus. Taip pat pabandė „pairkluoti“ su Oculus Rift. Įspūdžiai – kaip tikruose atrakcionuose!

Mokslo festivalyje moksleivius lydėjo, su mokslo naujienomis supažindino ir į klausimus atsakinėjo iš Veisiejų kilęs Informatikos fakulteto Programų inžinerijos katedros vedėjas doc. dr. Tomas Blažauskas. Vėliau KTU doktorantas ir startuolio „Solid Education“ atstovas Paulius Paškevičius supažindino su Kauno technologijos universiteto StartupSpace (akademinis jaunimo verslumo centras, kuris yra skirtas pradedantiesiems verslininkams, programuotojams, inžinieriams, dizaineriams ir visiems kuriantiems produktus, skirtus pakeisti pasaulį!) Papasakojo, kaip atrasti savo talentą ir sukurti pirmąjį žaidimą su „Unity“.

Jau artimiausiu metu, įgyvendindami projekte numatytas veiklas, jaunesnių klasių moksleivius pakviesime į bibliotekas išmokti dirbti su planšetėmis, o vyresniuosius išmokti programuoti ir kurti žaidimus.

Spalio mėnesį numatytos mobilios bibliotekos automobiliu išvykos į kaimų bendruomenes. Atvyksime ir atvešime knygas, spaudą, internetą, sužaisime IQ mūšį arba susitiksime su mūsų krašto rašytojais, literatais.

Su biblioteka prasideda atradimai. Iki susitikimo Lazdijų ir Druskininkų bibliotekose! 

Lazdijų bibliotekos inf.