Naujienos

Select your language

2022 metų „Skaitmeninė savaitė“ (angl. ALL DIGITAL Week).
Renginiai vyks kovo 14 – balandžio 14 d.

A3 digital weeks baltas 1Informuotumo didinimo akcija „Skaitmeninės savaitės 2022“ siekiama parodyti, kad visiems Europos piliečiams reikia suteikti skaitmeninių priemonių ir įgūdžių, reikalingų jiems studijuojant, dirbant ir siekiant socialinės įtraukties. Dėl šios priežasties 2022 m. akcijos šūkis ragina visus europiečius: „Tobulinkite savo skaitmeninius įgūdžius!“.
Per 5 akcijos savaites daugiausia dėmesio bus skiriama šioms pagrindinėms temoms, kuriomis bus organizuojami renginiai tiek anglų, tiek lietuvių kalbomis:
• skaitmeninių įgūdžių tobulinimas ir skaitmeninės įtraukties bei prieinamumo skatinimas;
• skaitmeninio raštingumo skatinimas ir kova su dezinformacija;
• skatinimas taikyti Europos skaitmeninių gebėjimų sistemą (DigComp);
• kibernetinio saugumo ir saugesnio interneto užtikrinimas;
• visuomenės STEM įgūdžių gerinimas ir mergaičių bei moterų skatinimas rinktis STEM studijas ir siekti karjeros.
Kovo 14 d. 15 val. „All Digital week 2022“ atidarymo renginys Briuselyje:
https://www.alldigitalweek.eu/international-events-of-all-digital-weeks-2022/

Kovo 14–18 d. Skaitmeninio raštingumo įgūdžius siūlome pasitikrinti testais: „Skaitmeninių žinių testas“, „Ar gerai išmanote e. valdžios paslaugas“, „Kritinio mąstymo testas“, „Ar esate atsparus sukčių pasiūlymams?“

Jei trūksta žinių, kviečiame mokytis savarankiškai arba atvykti į biblioteką.


Mokymo renginiai Lazdijų viešojoje bibliotekoje

„Išmok naudotis skaitmeniniu įrenginiu“ - kompiuterių klasėje.
Kovo 22 d. 9–11 val.
Kovo 23 d. 9–11 val.
Norite įvaldyti išmanųjį telefoną, planšetę ar kompiuterį? Norite įsidiegti išmaniąją programėlę, bet nežinote, kaip tai padaryti? Reikia nufotografuotas nuotraukas nusiųsti draugui, bet nepavyksta? Viso to ir dar daugiau galite išmokti skaitmeninio raštingumo mokymuose „Išmok naudotis skaitmeniniu įrenginiu“. Mokymų metu dalyviai gali atsinešti savo išmaniuosius įrenginius arba naudotis bibliotekoje esančiais įrenginiais. Registruotis galite užsukę į biblioteką arba telefonu 8 612 21529.

„Viešosios paslaugos internetu kiekvienam“ - nuotoliniai.
Kovo 24 d. 9–11 val.
Kovo 25 d. 9–11 val.

Šioje mokymų programoje sužinosite kaip kiekvienas iš mūsų gali naudotis valstybės institucijų teikiamomis įvairiomis paslaugomis. Kokiu būdu galiu prisijungti prie e. valdžios paslaugų? Kaip el. būdu galima susimokėti mokesčius, užsiregistruoti pas gydytoją? ir kt. Mokymai vyksta per „Microsoft Teams“ programą. Užsiregistravę gausite nuorodą, ją paspaudę galėsite dalyvauti mokymuose. Mokymų trukmė – 2 dienos po 2 val.
Registruotis galite: https://forms.gle/49YjAzdo4d24zHnM7 
arba el. paštu lazdijubiblioteka@rsvb.lt
Reikia nurodyti vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą bei telefono numerį. Jūsų pateikti duomenys bus naudojami TIK registracijai į mokymus.

Apie Skaitmenines savaites 2022 plačiau – www.epilietis.eu svetainėje.