Naujienos

Select your language

Bibliotekoje vykdomi du projektai, kuriuos finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Lazdijų rajono savivaldybė.

Projekto „Lazdijų krašto literatūrinis kelias“„Lazdijų krašto literatūrinis kelias“ veiklomis siekiama puoselėti kraštui svarbių žmonių atminimą. Kuriamas interaktyvus žemėlapis, kuriame bus sužymėta 10 mūsų kraštui svarbių literatūrinių objektų. Susipažinti su jais galėsite savo išmaniųjų įrenginių ekranuose. Naudodamiesi virtualios realybės akiniais aplankysite Lazdijų krašto kūrėjus.
Bendruomenė turės išsamų, įdomų vaizdinį produktą - virtualų literatūrinį žemėlapį, kuris leis keliauti tekstu, vaizdu ir garsu susipažįstant su mūsų krašto kūrėjais.Šalia Bitės Vilimaitės atminimo lentos bus įamžintas kraštiečio, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato, rašytojo Sigito Gedos atminimas.

Projekto „Literatūriniu keliu su krašto kūrėjais“ vienas iš prioritetų - parengti, išleisti ir pristatyti Lazdijų krašto kūrėjų kūrybos antologiją, siekiant išsaugoti ir efektyviomis priemonėmis populiarinti Dzūkijos kraštui svarbių žmonių atminimą. Projekto įgyvendinimo laikotarpiu bus surinkta krašto kūrėjų kūryba, išleista ir pristatyta antologija. Knygoje skaitytojas ras rajone gyvenusių kūrėjų ir šiandien rajone gyvenančių literatų prozos, poezijos ar eseistikos kūrinius. Iš viso numatoma paskelbti per 100 autorių kūrybos.
Įgyvendinant šių projektų veiklas Jūsų laukia įdomūs susitikimai ir literatūriniai renginiai.

LTK Logotipas1     Lazdiju herbas1     lvb logotipas dar vienas