Naujienos

Pasirinkite savo kalbą

vasara su knyga logo„Vasara su knyga“ – jau šeštąjį kartą Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių ir savivaldybių viešųjų bibliotekų, mokyklų bibliotekų bei Lietuvos aklųjų bibliotekos kartu su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija rengiama skaitymo akcija, vykstanti nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. skelbia, kad „Knyga – vasaros desertas!“
„Skaitymo iššūkis“ – tai nuotaikingas žaidimas, kurio esmė – per vasarą įveikti 5 skaitymo užduotis. Žaidime dalyvauti gali visi: ir ką tik išmokę skaityti, ir solidžią skaitymo patirtį turintys skaitytojai. O priimti skaitymo iššūkį verta juolab, kad šįkart akcija sulaukė svaraus rėmėjų pastiprinimo – bus įteikta 14 pagrindinių prizų, bet be apdovanojimo neliks nė vienas, įveikęs skaitymo užduotis.
Dalyvauti skaitymo iššūkyje paprasta: galima kreiptis į savo biblioteką, kad jos darbuotojai užregistruotų jus kaip iššūkio dalyvį, arba registruotis savarankiškai interneto svetainėje.

Šių metų skaitymo iššūkio užduotys:
1. Perskaityti detektyvinę knygą.
2. Perskaityti knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip 4 žodžiai.
3. Perskaityti literatūrine premija įvertintą knygą.
4. Perskaityti praėjusiame tūkstantmetyje išleistą knygą.
5. Perskaityti linksmą knygą.
Viso iššūkio metu „Vasara su knyga“ „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose vyks įvairūs konkursai, kuriuose taip pat bus galima laimėti prizų.
Organizatoriai: Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Daugiau informacijos apie skaitymo iššūkį, taisykles, registracijos formą ir karščiausias naujienas rasite iššūkio interneto svetainėje : https://vasarasuknyga.lt/  ir „Facebook“ paskyroje.
Nelauk, registruokis jau šiandien, atlik užduotis ir laimėk puikių prizų!