Naujienos

Select your language

Spalio 12 d. 17 val. kviečiame dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse „Intymus atvirlaiškis iš Lazdijų“ ir kurti asmeninius dokumentus: rašyti, iliustruoti, kurti atvirukus, albumus... Jokių žanro ribų ar griežtos struktūros – galėsite sukurti savitą dokumentą. Arba stebėti kūrybinį procesą ir klausytis edukatorių pasakojimų. Dirbtuves ves menininkai ir profesionalūs dokumentinės komunikacijos ir paveldo specialistai.

KĄ VEIKSIME DIRBTUVĖSE?

- Sužinosite kas yra egodokumentai ir pasigaminsite unikalaus popieriaus kartu su Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekos specialistėmis Giedre Sauliene ir Vida Kauniene.
- Rašytoja, poetė, grožinės literatūros vertėja Ieva Toleikytė kvies pasinerti į kūrybą, kad dokumento lapai būtų pripildyti jūsų vaizduotės, minčių ir jausmų, išreikštų žodžiais.
- Su dailininku Bernardu Burba galbūt norėsite kuriamą dokumentą iliustruoti savos miesto vaizdais? O gal panaudosite Bernardo sukurtas ir specialiai šiai edukacijai paruoštas grafikos formas? O gal..?

Dalyviams bus suteiktos visos kūrybai reikalingos priemonės.
Renginio trukmė 2 val.

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos edukacinis projektas jaunimui „Intymu. Kūryba sau ir saviesiems - egodokumentai“, bendradarbiaujant su Lazdijų savivaldybės viešąja biblioteka.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
https://www.ltkt.lt/

Renginys nemokamas

APIE MENININKUS

Toleikyte Ieva Toleikytė
– rašytoja, poetė, grožinės literatūros vertėja.
Studijavo skandinavistiką Vilniaus universitete, vėliau ten 2015–2018 m. dėstė skandinavų literatūrą, literatūros teoriją, danų kalbą ir kūrybinį rašymą. Nuo 2018 m. dirba laisvai samdoma literatūros vertėja, o nuo 2021 m. – ir nepriklausomame knygyne „eureka!“, Vilniuje. I. Toleikytė rašo prozą, poeziją, eseistiką. Kūryba versta į anglų, vokiečių, lenkų, prancūzų, latvių, rusų kalbas. Debiutavo 2009 m. su novelių knyga „Garstyčių namas“. 2020 m. išleido poezijos knygą „Raudonas slidus rūmas“, o šiais metais pasirodys I. Toleikytės knyga vaikams apie grybus „Kepurėje žvaigždė“. Nuo 2021 m. Lietuvos rašytojų sąjungos narė. Aktyviai verčia literatūrą iš danų kalbos.

Gauti apdovanojimai: Kazimiero Barėno premija už debiutinę knygą „Garstyčių namas“ (2010), Jaunojo jotvingio premija už poezijos knygą „Raudonas slidus rūmas“ (2020), Zigmo Gėlės premija už poezijos debiutą „Raudonas slidus rūmas“ (2021).

 


Bernardas foto  Bernardas Burba – dailininkas, savo kūrybinei išraiškai pasirinkęs piešimo tušu ir plunksna techniką. Darbus spausdina ir šilkografijos būdu, apjungdamas   studijuojant atsiradusį grafikos meno platesnį suvokimą ir naujai pažintas technikas. Visą kūrybinės veiklos laiką Bernardo dėmesys ir mintys krypsta į  miesto, daugiausia gimtojo Vilniaus, peizažus, architektūrą ir detales, kitus po visą kraštą išsibarsčiusius objektus. Visa tai fiksuojama ir jungiama su vaizduotės elementais, vaikystės prisiminimais, istorinėmis įžvalgomis ir simboliais, stengiamasi perteikti vietos dvasią, laiko tėkmę. Norėdamas, kad vietos įžvalgos ir netikėti vaizdai plačiau pasklistų po pasaulį ir neštų netikėtą pasakojimą apie Vilniaus miestą, B. Burba sukūrė ranka spausdintų atvirukų seriją. Kiekvienas darbas išieškotas ir smulkmeniškas, todėl atlikti jį trunka ilgai. 2021 m. rugsėjį dailininkas surengė pirmąją asmeninę parodą Antakalnio bendruomenės centre „Miesto laboratorija“. Nuo 2023 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narys.

Gauti apdovanojimai: M. ir J. Šlapelių muziejaus rengtame konkurse už darbą „M. Šlapelienės knygynui atminti“ skirta antroji premija (2021), Ex Libris „J. Kunčinui 70“ buvo apdovanotas specialia Alytaus miesto mero premija respublikiniame konkurse (2017).