Naujienos

Select your language

Spalio 21 d. Lietuvos savivaldybių viešosios bibliotekos kviečia visuomenę į aktyvią pramogą – masinį orientacinį žygį „Taigi viską žinau...“ apie medijų ir informacinį raštingumą MIRKT. „Tai puiki proga judriai praleisti rudens šeštadienį, įgyti vertingų žinių ir laimėti rėmėjų prizų. Dalyvaukite su draugais, šeimos nariais ar kolegomis,“ – kviečia rengėjai.
MIRKT_orentacinis_zygis_psl.jpg Žygyje dalyviai išbandys jėgas, atsakys į įvairius klausimus, daugiau sužinos apie medijų ir informacinį raštingumą. Kad dalyvautumėte, jums reikės telefono, interneto, rašymo priemonės.

Žygis vyks daugelyje savivaldybių bibliotekų – starto vietą išsirinksite iš dalyvaujančių bibliotekų sąrašo. Žaidimas prasideda nuo 10 iki 12 val., baigiasi 15 val. Registruokitės iki spalio 21 d.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd88W0sP7q1w6rH5Hq97n2FGiSHr_tY7hVX_8w6lUrdw94Low/viewform

Atvykę į biblioteką gausite savo apylinkės maršrutą, kurį įveiksite per 2–3 val., ir internetinės svetainės nuorodą, kurioje atsidarys medijų ir informacinio raštingumo klausimai.
Pasiruošt – dėmesio – MIRKT!

Orientacinio žygio dalyvių laukia „Go3“ televizijos įsteigta dovana – galimybė net visą mėnesį žiūrėti kokybiškiausią turinį bet kokiame ekrane, bet kokiu metu.
Taip pat telekomunikacijų bendrovės „Telia“ įsteigti prizai – javainių batonėliai. Visą informaciją apie žygį ir dalyvaujančias bibliotekas rasite čia:
https://mirkt.bibliotekavisiems.lt/mirkt-orientacinis-zygis/

------------
Orientacinis žygis – vienas šalies bibliotekų organizuojamos Pasaulinės medijų ir informacinio raštingumo savaitės (spalio 24–31 d.) renginių. Savaitės globėja – Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija, koordinatorė – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Savaitę finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Organizatoriai: Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos kolegijų bibliotekų asociacija ir Lietuvos medicinos biblioteka.
Partneriai: Baltijos skaitmeninio atsparumo tyrimo centras „Digires“, nevyriausybinė organizacija „Meno avilys“, naujienų agentūra „Media 4 change“, nevyriausybinė organizacija „Pilietinio atsparumo iniciatyva (CRI)“, Lietuvos asociacija „Gyvastis“, ninansų rinkos įmonė MB „iFuture investments“, Nacionalinis kraujo centras, improvizacijų teatras „Impro241“, asociacija „Vietos bendruomenių žurnalistų tinklas“
Informacinis rėmėjas – LRT